line

Obdobie Vianoc je pre eshopy jednoznačne naj-ziskovejšie obdobie v roku. Toto nákupné šialenstvo však so sebou prináša aj určité riziká, ktoré spravidla nastávajú len v predvianočnom období a to sú očakávania zákazníka na doručenie objednaného tovaru do Vianoc. Je nutné si uvedomiť, že v tomto čase je zákazník mimoriadne náročný na doručenie tovaru a niet sa mu čo čudovať ak chce zakúpený produkt z eshopu venovať ako darček pod vianočný stromček.

Riziko oneskoreného doručenia balíkov pred Vianocami

Všetci sme zvyknutý, že dopravca, hlavne teda kuriérske služby doručia tovar zákazníkovi na druhý pracovný deň, no práve v období Vianoc túto dobu je takmer nemožné splniť pri doručení na adresu zákazníka. Ako príklad uvádzame vyjadrenia niektorých kuriérskych služieb:

BeispielDPD Česko: Doporučujeme objednávat vánoční dárky tak, aby nám e-shopy předaly balíčky k přepravě nejpozději 14. prosince.
BeispielGLS Slovensko: Vzhľadom k enormnému nárastu objemu prepravovaných balíkov si Vás dovoľujeme požiadať, aby ste všetky svoje vianočné balíky odovzdali na prepravu najneskôr 17. – 18. decembra 2018. Prepravované množstvá v poslednom predvianočnom týždni niekoľkonásobne prevyšujú štandardný objem prepravovaných balíkov a preto v tomto období dochádza k operatívnym a systémovým zásahom do doručovania tak, aby všetky vianočné darčeky boli doručené najneskôr 23.decembra 2018.

Riešenie je vo výdajných miestach

Všetky prepravné služby poskytujúce výdajné miesta Unterstützen sie die Möglichkeiten der Versandservices? (Uloženka, Zasilkovna, Balíkomat... ) sa zhodujú, že ideálne riešenie pre darčeky na poslednú chvíľu je práve služba výdajných miest, nakoľko sú tieto výdajné miesta navštevované kuriérom každý deň. Zákazník si tak môže svoj balík vyzdvihnúť už na druhý deň.

Nezabudnite: Tento rok vychádza Štedrý deň (24.12.2018) na Pondelok, preto je nutné počítať aj s víkendom pred ním! (22 – 23.12.2018)

Garantujte zákazníkovi doručenie do Vianoc!

V detaile produktu je možné zákazníka informovať o predpokladanom doručení tovaru, prípadne zobraziť informáciu o garantovaní doručenia do Vianoc.

Nastavujete v sekcii Einstellungen / Eshop v položke "lieferinformationen".

Heureka a doručenie do Vianoc

Heureka každoročne vo svojej administrácii ponúkol eshopom nastaviť dátum "Garancia dodania do Vianoc". Tento rok táto funkcia nie je v Heureke k dispozícii.

Kommentare zum Artikel



kontaktieren Sie unswir bieten den technischen Support von 9:00 bis 17:00